Mr.bamboo's Film Music Gallery

Michel Legrand: The Filmography

<2000 - >

2017 Les gardiennes  D: Xavier Beauvois.
2017 Le point culture (TV series, 1 episode)

2014 La rançon de la gloire  D: Xavier Beauvois.

2009 Il était une fois... notre terre (TV series, 3 episodes)
2009 100歳の少年と12通の手紙  Oscar et la dame rose  D: Eric-Emmanuel Schmitt.

2008 DISCO ディスコ  Disco  D: Fabien Onteniente.

2006 The Legend of Simon Conjurer  D: Stuart Paul.

2005 Cavalcade  D: Steve Suissa.

2004 Léaud de Hurle-dents (documentary short)  D: Jacques Richard.

2003 Yantarnye krylya  D: Andrey Razenkov.

2002 男と女 アナザー・ストーリー  And Now... Ladies and Gentlemen...  D: Claude Lelouch.

2000 La bicyclette bleue (TV mini-series, 3 episodes)

<1990 - 1999>

1999 ブッシュ・ド・ノエル  La bûche  D: Danièle Thompson.
1999 Doggy Bag  D: Frédéric Comtet.

1998 マドレーヌ  Madeline  D: Daisy Von Scherler Mayer.

1996 Il était une fois... les explorateurs (TV series)
1996 ダニエル・スティール/標的  The Ring (TV movie)  D: Armand Mastroianni.

1995 Die Schelme von Schelm  D: Albert Hanan Kaminski.
1995 リュミエールの子供たち  Les enfants de Lumière (documentary)
D: André Asséo, Pierre Billard, Alain Corneau, Pierre Lestringuez, Claude Miller.
1995 レ・ミゼラブル  Les misérables  D: Claude Lelouch.
(music by Didier Barbelivien, Erik Berchot, Francis Lai, Michel Legrand & Philippe Servain.)
1995 L'universe de Jacques Demy (documentary)  D: Agnès Varda.

1994 Børne 1'eren (TV series, segment "Vera", 2001)
1994 Il était une fois... les découvreurs (TV series)
1994 プレタポルテ  Prêt-à-Porter  D: Robert Altman.

1993 Les demoiselles ont eu 25 ans (documentary)  D: Agnès Varda.
1993 フライング・ピクルス  The Pickle  D: Paul Mazursky.

1992 Il était une fois... les Amériques (TV series, 26 episodes)
1992 Coup de foudre (TV series, 1 episode)

1991 ディンゴ  Dingo  D: Rolf de Heer.
1991 Mountain of Diamonds  D: Jeannot Szwarc.

1990 Fate  D: Stuart Paul.
1990 Gaspard et Robinson  D: Tony Gatlif.
1990 エタニティ/永遠の愛  Eternity  D: Steven Paul.
1990 Fuga dal paradiso  D: Ettore Pasculli.
1990 100万ドルをとり返せ!  Not a Penny More, Not a Penny Less (TV movie)  D: Clive Donner.

<1980 - 1989>

1989 Cinq jours en juin  D: Michel Legrand.

1988 La bottega dell'orefice  D: Michael Anderson.
1988 Un coupable (TV movie)  D: Roger Hanin.
1988 想い出のマルセイユ  Trois places pour le 26  D: Jacques Demy.
1987-1988 Micro Patrol (TV series, 26 episodes)
1988 スイッチング・チャンネル  Switching Channels  D: Ted Kotcheff.

1987 La baleine blanche (TV series)
1987 Spirale  D: Christopher Frank.
1987 Club de rencontres  D: Michel Lang.
1987 カサノバ  Casanova (TV movie)  D: Simon Langton.

1986 Crossings (TV mini-series, 3 episodes)
1986 ジョージアの熱い風  As Summers Die (TV movie)  D: Jean-Claude Tramont.
1986 T'as de beaux escaliers, tu sais (short)  D: Agnès Varda.
1986 Sins (TV mini-series, 1 episode)

1985 Promises to Keep (TV movie)  D: Noel Black.
1985 Parking  D: Jacques Demy.
1985 遠い日の家族  Partir, revenir  D: Claude Lelouch.
1985 Palace  D: Èdouard Molinaro.
1985 Train d'enfer  D: Roger Hanin.

1984 残 火  Paroles et musique  D: Èlie Chouraqui.
1984 黒い弾丸/オーエンス物語  The Jesse Owens Story (TV movie)  D: Richard Irving.
1984 ローラの青春  Secret Places  D: Zelda Barron.

1983 愛のイエントル  Yentl  D: Barbra Streisand.
1983 Les uns et les autres (TV mini-series, 3 episodes)
1983 007/ネバーセイ・ネバーアゲイン  Never Say Never Again  D: Irvin Kershner.
1983 ドイツの恋  Un amour en Allemagne / Eine Liebe in Deutschland  D: Andrzej Wajda.
1983 La revanche des humanoides  D: Albert Barillé.

1982 Friends of the Family (short)  D: Yossi Abolafia.
1982 Il était une fois... l'espace (TV series, 26 episodes)
1982 結婚しない族  Best Friends  D: Norman Jewison.
1982 ジェリー・ルイスの双子の鶏フン大騒動  Slapstick (of Another Kind)  D: Steven Paul.
1982 Le rêve d'Icare (TV movie)  D: Jean Kerchbron.
1982 Qu'est-ce qui fait courir David?  D: Èlie Chouraqui.
1982 A Woman Called Golda (TV movie)  D: Alan Gibson.
1982 わたしは贈りもの  Le cadeau  D: Michel Lang.

1981 スキャンダラス・ラブ  Your Ticket Is No Longer Valid  D: George Kaczender.
1981 愛と哀しみのボレロ  Les uns et les autres  D: Claude Lelouch.
(Music by Francis Lai & Michel Legrand.)

1980 マンハッタン・ラプソディー  Falling in Love Again  D: Steven Paul.
1980 アトランティック・シティ  Atlantic City, USA  D: Louis Malle.
1980 ハンター  The Hunter  D: Buzz Kulik.
1980 ワイオミング  The Mountain Men  D: Richard Lang.

<1970 - 1979>

1979 Les fabuleuses aventures du légendaire Baron de Munchausen  D: Jean Image.
1979 ベルサイユのばら  Lady Oscar  D: Jacques Demy.
1979 Je vous ferai aimer la vie  D: Serge Korber.

1978 Mon premier amour  D: Èlie Chouraqui.
1978 火の鳥  The Phoenix / The Firebird  D: Kon Ichikawa.
1978 Il était une fois... l'homme (TV series)
1978 Les routes du sud  D: Joseph Losey.
1976-1978 ABC Afterschool Specials (TV series, 2 episodes)
1978 On peut le dire sans se fâcher  D: Roger Coggio.

1977 真夜中の向う側  The Other Side of Midnight  D: Charles Jarrott.
1977 ガリバー大冒険  Gulliver's Travels  D: Peter R. Hunt.

1976 La flûte à six schtroumpfs  D: Peyo.
1976 ビリー・ジョー愛のかけ橋  Ode to Billy Joe  D: Max Baer Jr.
1976 Le voyage de noces  D: Nadine Trintignant.
1976 面 影  Gable and Lombard  D: Sidney J. Furie.

1975 Simon dans l'autobus (short)  D: Michel Vianey.
1975 うず潮  Le sauvage  D: Jean-Paul Rappeneau.
1975 Sheila Levine Is Dead and Living in New York  D: Sidney J. Furie.
1975 Cage Without a Key (TV movie)  D: Buzz Kulik.

1974 さらばハイスクール  Our Time  D: Peter Hyams.
1974 It's Good to Be Alive (TV movie)  D: Michael Landon.

1973 三銃士  The Three Musketeers  D: Richard Lester.
1973 愛のそよ風  Breezy  D: Clint Eastwood.
1973 オーソン・ウェルズのフェイク  F for Fake  D: Orson Welles.
1973 モン・パリ  L'événement le plus important depuis que l'homme a marché sur la lune
D: Jacques Demy.
1973 警官ギャング  Cops and Robbers  D: Aram Avakian.
1973 エーゲ海の旅情  40 Carats  D: Milton Katselas.
1973 Story of a Love Story  D: John Frankenheimer.
1973 Le temps de vivre, le temps d'aimer (TV mini-series, 40 episodes)
1973 人形の家  A Doll's House  D: Joseph Losey.
1973 Bequest to the Nation  D: James Cellan Jones.
1973 Le gang des otages  D: Èdouard Molinaro.
1973 BBC Play of the Month (TV series, 1 episode)

1972 パリから来た殺し屋  Un homme est mort  D: Jacques Deray.
1972 Pas folle la guêpe  D: Jean Delannoy.
1972 ビリー・ホリディ物語/奇妙な果実  Lady Sings the Blues  D: Sidney J. Furie.
1972 One Is a Lonely Number  D: Mel Stuart.
1972 Portnoy's Complaint  D: Ernest Lehman.
1972 雪どけ  Les feux de la chandeleur  D: Serge Korbert.
1972 A Time for Loving  D: Christopher Miles.
1972 La vieille fille  D: Jean-Pierre Blanc.

1971 Oum le dauphin blanc (TV series)
1971 La vie sentimentale de Georges le tueur (short)  D: Daniel Berger.
1971 ブライアンズ・ソング  Brian's Song (TV movie)  D: Buzz Kulik.
1971 水の中の小さな太陽  Un peu de soleil dans L'eau froide  D: Jacques Deray.
1971 La poudre d'escampette  D: Philippe de Broca.
1971 La ville-bidon  D: Jacques Baratier.
1971 栄光のル・マン  Le Mans  D: Lee H. Katzin.
1971 恋  The Go-Between  D: Joseph Losey.
1971 おもいでの夏  Summer of '42  D: Robert Mulligan.

1970 コニャックの男  Les mariés de l'an deux  D: Jean-Paul Rappeneau.
1970 To Catch a Pebble  D: James F. Collier.
1970 嵐が丘  Wuthering Heights  D: Robert Fuest.
1970 ロバと王女  Peau d'âne  D: Jacques Demy.
1970 殺意の週末  La dame dans l'auto avec des lunettes et un fusil  D: Anatole Litvak.
1970 美しき愛のかけら  Pieces of Dreams  D: Daniel Haller.

<1960 - 1969>

1969 The Picasso Summer  D: Robert Sallin.
1969 ハッピーエンド/幸せの彼方に  The Happy Ending  D: Richard Brooks.
1969 Appelez-moi Mathilde  D: Pierre Mondy.
1969 An Evening with Julie Andrews and Harry Belafonte (TV special)
1969 大反撃  Castle Keep  D: Sydney Pollack.

1968 太陽が知っている  La piscine  D: Jacques Deray.
1968 大侵略  Play Dirty  D: André De Toth.
1968 北極の基地・潜航大作戦  Ice Station Zebra  D: John Sturges.
1968 華麗なる賭け  The Thomas Crown Affair  D: Norman Jewison.
1968 A Hatful of Rain (TV movie)  D: John Llewellyn Moxey.
1968 今宵かぎりの恋  Sweet November  D: Robert Ellis Miller.
1968 How to Save a Marriage and Ruin Your Life  D: Fielder Cook.
1968 L'homme à la Buick  D: Gilles Grangier.

1967 1999 A.D. (short)  D: Lee Madden.
1967 A Matter of Innocence  D: Guy Green.
1967 愛すべき女・女たち  Le plus vieux métier du monde
D: Claude Autant-Lara, Mauro Bolognini, Philippe de Broca, Jean-Luc Godard, Franco Indovina, Michael Pfleghar.
1967 ロシュフォールの恋人たち  Les demoiselles de Rochefort  D: Jacques Demy.

1966 Derrière l'écran (TV series)
1966 Le misanthrope (short)  D: Gérard Pirès.
1966 The Plastic Dome of Norma Jean  D: Juleen Compton.
1966 ポリー・マグーお前は誰だ  Qui êtes-vous, Polly Maggoo?  D: William Klein.
1966 タヒチの男  Tendre voyou  D: Jean Becker.
1966 Et la femme créa l'amour  D: Fabien Collin.
1966 L'or et le plomb  D: Alain Cuniot.
1966 花のパリはニセ札で  Monnaie de singe  D: Yves Robert.
1966 城の生活  La vie de château  D: Jean-Paul Rappeneau.

1965 Fraternelle Amazonie (documentary)  D: Paul Lambert.
1965 Quand passent les faisans  D: Édouard Molinaro.
1965 諜報大戦略  Corrida pour un espion  D: Maurice Labro.

1964 À propos d'une star (documentary short)  D: Eddy Matalon.
1964 Soleil (documentary short)  D: Roland Bacri.
1964 世界詐欺物語  Les plus belles escroqueries du monde (segment "Le Grand escroc")
D: Jean-Luc Godard.
1964 はなればなれに  Bande à part  D: Jean-Luc Godard.
1964 Les amoureux du France  D: Pierre Grimblat, François Reichenbach.
1964 Une ravissante idiote  D: Édouard Molinaro.
1964 Les parapluies de Cherbourg  D: Jacques Demy.

1963 La douceur du village (documentary)  D: François Reichenbach.
1963 Maigret voit rouge  D: Gilles Grangier.
1963 Le joli mai (documentary)  D: Chris Marker, Pierre Lhomme.
1963 プレイガール陥落す  Love Is a Ball  D: David Swift.
1963 天使の入江  La baie des anges  D: Jacques Demy.

1962 Histoire d'un petit garçon devenu grand (short)  D: Guy Gilles, François Reichenbach.
1962 Jouer a Paris (documentary short)  D: Catherine Varlin.
1962 L'empire de la nuit  D: Pierre Grimblat.
1962 エヴァの匂い  Eva  D: Joseph Losey.
1962 エプソムの紳士  Le gentleman d'Epsom  D: Gilles Grangier.
(Music by Michel Legrand and Francis Lemarque.)
1962 女と男のいる舗道  Vivre sa vie  D: Jean-Luc Godard.
1962 Comme un poisson dans l'eau  D: André Michel.
1962 5時から7時までのクレオ  Cléo de 5 à 7  D: Agnès Varda.
1962 新・七つの大罪  Les 7 péchés capitaux
(segment "L'envie", "La paresse", "La luxure", "La gourmandise", "La colère")
D: Édouard Molinaro, Jean-Luc Godard, Jacques Demy, Philippe de Broca, Sylvain Dhomme.
1962 Une grosse tête  D: Claude de Givray.

1961 Les fiancés du pont Mac Donald ou (Méfiez-vous des lunettes noires) (short)  D: Agnès Varda.
1961 Melancholia (short)  D: Guy Gilles.
1961 Nom d'une pipe (short)  D: Michel Fermaud.
1961 Un coeur gros comme ça  D: François Reichenbach.
1961 Cause toujours, mon lapin  D: Guy Lefranc.
1961 親分は反抗する  Le cave se rebiffe  D: Gilles Grangier.
(Music by Michel Legrand and Francis Lemarque.)
1961 女は女である  Une femme est une femme  D: Jean-Luc Godard.
1961 Ma faire ça à moi  D: Pierre Brimblat.
1961 ローラ  Lola  D: Jacques Demy.

1960 Le coeur battant  D: Jacques Doniol-Valcroze.
1960 Les portes claquent  D: Michel Fermaud, Jacques Poitrenaud.
1960 草原の脱走  Chien de pique  D: Yves Allégret.
1960 広 場  Terrain vague  D: Marcel Carné.
1960 アメリカの裏窓  L'Amérique insolite (documentary)  D: François Reichenbach.

1958 L'américain se détend (short)  D: François Reichenbach.
1958 Rafles sur la ville  D: Pierre chenal.

1957 Le triporteur  D: Jacques Pinoteau.
1957 Maurice Chevalier's Paris (TV movie documentary)  D: Andrew Marton.

1955 Visages de Paris (documentary short)  D: François Reichenbach.

The Film Composers' Room